divendres, 15 de febrer del 2013

RETALL DE PREMSA: LA BANDA ATENEO MUSICAL DE POLINYÀ



Rebuscant entre els papers que tinc guardats dels que he anat trobant per ahí a la captura de coses sobre el poble quan tinc ocasió hi ha un publicació de la ciutat de València que porta per nom “Boletin Musical. Dedicado a las Bandas de Música”. Este exemplar en concret és el número dos del segon any, mes de febrer de 1928.

A la página 8 hi ha un article sobre les bandes de música a les falles de la ciutat: “ A las Comisiones de fiestas les ha pasado inadvertido el despertar en las bandas el mayor interés para contribuir de un modo mas característico a la fiesta, señalando premios (como lo hace con los bocetos y ejecución de las fallas, libretos, versos, etc.), aunque si a alguien hubiese que culpar por la omisión de que son objecto las Bandas, sería a ellas mismas, por no haber señalado en tiempo alguna iniciativa”.

En acabar l'article anuncia les Bandes que actuaran eixe any a les falles de València. Dins la llista apareix que a la plaça Guillem Sorolla-Torno Hospital actuarà el “Ateneo Musical de Poliña”.

Cal recordar que estem parlant de les falles de 1928 i que abans de guerra teniem dos bandes de música: el Ateneo Musical (popularment La Loca) i la Unión Patriotica (popularment La Cega). Però això és una altra cosa i haurà d'esperar. Quede ahí la notícia, més bé l'anècdota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada